Pomalu pečená líčka

Ingredience

1 kg hovězích líček, 2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mleté chilli (nemusí být), 250 ml piva, 2 lžíce sádla

Postup

Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Posypeme solí, pepřem, kmínem, chilli a rukama promícháme a koření vmasírujeme do masa.

V kastrolu nebo pekáči rozehřejeme sádlo a maso na něm ze všech stran prudce opečeme.

Opečené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme posekanou cibuli a za stálého míchání ji usmažíme dozlatova.

K usmažené cibuli přidáme nadrobno nakrájený česnek a přilejeme pivo. Přivedeme ho k varu, vložíme do něj maso, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 2,5-3 hodiny, dokud maso není zcela měkké.

Podávat můžeme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo se šťouchanými bramborami a se zelím (případně "zelím" z červené řepy).

Přidáno: 21.12.2019