Drobenkový koláč hrnkový

Ingredience

drobenka: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 0,5 hrnku krystalového cukru, 0,5 kostky másla (125 g), 1 lžička prášku do pečiva

tvarohová náplň: 2 kelímky tučného tvarohu (á 250 g), 2 malá nebo 1 velké vejce, 5-7 lžic krystalového cukru, 200 ml mléka, 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku

jablka: 3 větší jablka, 1 lžička skořice, zbytek pudinkového prášku

1 hrnek - 300 ml

Postup

Všechny suroviny na drobenku dáme do mísy a rukama zpracujeme na sypkou směs.

V jiné míse vymícháme tvaroh s vejci, cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Potom po částech vmícháme mléko.

Jablka oloupeme, nahrubo je nastrouháme a promícháme se skořicí a pudinkovým práškem, který zůstal v sáčku.

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem na pečení a nasypeme do ní většinu drobenky, dvě větší hrsti si necháme.

Drobenku ve formě rovnoměrně rozhrneme po dně a utlačíme.

Na drobenku nalejeme tvarohovou hmotu a na ni opatrně po troškách navrstvíme jablka.

Nakonec je posypeme odloženou drobenkou.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, asi 50 minut.

Po upečení necháme koláč úplně vychladnout a pak ho ještě dáme vychladit do ledničky.

Přidáno: 22.9.2019