Hrníčková kefírovka
Ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky krystalového cukru (nebo trošku méně), 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky sody, 2 hrnky kefíru, 0,5 hrnku oleje
poleva: 200 g zakysané smetany, 100 g hořké čokolády
Postup
V míse promícháme všechny sypké suroviny.
Pak přilijeme tekuté, dobře promícháme a těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme při 180°C asi 20 minut (zkušíme špejlí).
V rendlíku ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Přidáme zakysanou smetanu a mícháme, až vznikne hladká poleva. Rozetřeme ji na vychladlý moučník a necháme ztuhnout.
Přidáno: 20.6.2015