Kokosový koláč s ananasem

Ingredience

těsto: 125 g másla (půl kostky), 3 vejce, špetka soli, 0,5 hrnku tmavého třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce bílého rumu, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek kokosu, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 plechovka ananasového kompotu (560 g)

poleva: 200 g ricotty, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce bílého rumu

do formy: kousek másla, kokos

Postup

Ananas scedíme a rozmixujeme dohladka.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový extrakt a rum ušleháme do pěny.

Střídavě do ní vmícháme mouku smíchanou s kokosem, práškem do pečiva a škrobem a sníh z bílků.

Těsto nalejeme a urovnáme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem.

Pečeme při 180°C 40-45 minut, zkoušíme špejlí.

Až upečený moučník vychladne, rozmícháme ricottu s cukrem a rumem. Natřeme na koláč, posypeme kokosem a necháme v ledničce vychladit.

Přidáno: 11.1.2020