Moučník hrk-hrk mandarinka

Ingredience

těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,75 hrnku mléka, 2 vejce, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva
krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač smetany, 2 malé plechovky mandarinek, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilkový
na ozdobu: čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda

Postup

Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky scedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou. Příště to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.

Moučník hrk-hrk  mandarinka

Přidáno: 1.8.2007