Moučník tulipán

Ingredience

2 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 250 g tuku Hera (máslo), 6 lžic oleje, 6 vajec, 2 lžičky prášku do pečiva

Postup

Tuk utřeme s cukrem, žloutky, olejem. Přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a lehce zamícháme ušlehaný sníh. Těsto rozdělíme na 3 díly, do jednoho zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhého 3 lžíce mletého máku. Do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu dáme nejdříve makovou vrstvu, uprostřed prohloubíme důlek, do kterého dáme kakaové těsto. Nahoru rozetřeme bílé těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.

Moučník tulipán

Přidáno: 26.12.2006