Mramorovaná bábovka

Ingredience

4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání, 0,75 hrnku mléka, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
1 hrnek - 250-300 ml

Postup

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, smetanu a asi půl hrnku mléka a dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Je-li moc husté, můžeme přidat trochu mléka. Polovinu těsta odlijeme do druhé misky a zamícháme kakao. Tím těsto zhoustne - zředíme zbylým mlékem. Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy střídavě lijeme světlé a tmavé těsto. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 50-60 minut (zkusíme špejlí). Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Mramorovaná bábovka

Přidáno: 26.7.2009