Rychlý kakaový koláč

Ingredience

1,5 hrnku hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 0,75 hrnku cukru krupice, 0,25 hrnku kakaa, 0,5 lžičky soli, 1 hrnek vody, 0,3 hrnku oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžičky octa

sádlo nebo máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny.

Pak přilejeme všechny tekuté a důkladně promícháme.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy (koláčové nebo dortové, průměr 23-26 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme půl hodiny (zkusíme špejlí).

Upečený koláč necháme vychladnout. Každou porci doplníme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo bílého jogurtu a ozdobíme ovocem.

Přidáno: 6.7.2019