Tangové řezy

Ingredience

těsto: 4 vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažné vody, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva
krém: 250 g másla, 6 lžic moučkového cukru, 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce rumu
poleva: 1 tang s citronovou příchutí (nápoj v prášku), 2 vanilkové pudinkové prášky, 180 g krystalového cukru, 1 l vody

Postup

Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přiléváme tenkým praménkem olej a pak vodu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 180°C. Máslo s cukrem ušleháme, po troškách vešleháme tvaroh a nakonec rum. Krém natřeme na vychladlý moučník. Poleva: z litru vody trochu odebereme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkové prášky. Do zbytku vody nasypeme cukr a tang, rozmícháme, zahříváme, do teplého vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Pak postavíme do studené vody a mícháme do vychladnutí. Nalijeme na moučník a dáme do ledničky vychladit. Tang i pudink můžeme použít s jinými příchutěmi, jak je libo.

Tangové řezy

Přidáno: 12.4.2008