Třešňová bublanina

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 zlatý klas, 1,5 hrnku mléka, 0,5 hrnku oleje, 1 vejce, třešně

Postup

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme všechny tekuté. Pak spojíme dohromady a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení a posypeme odpeckovanými třešněmi (jestli nechceme, aby se propadly hluboko do těsta, smícháme je se lžící mouky). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme. Zlatý klas je krémový prášek prodávaný na Slovensku. Je možné ho nahradit naším vanilkovým pudinkovým práškem.

Třešňová bublanina
Třešňová bublanina

zdroj: www.oblubenerecepty.sk

Přidáno: 28.6.2009