Tvarohový gofio koláč
Ingredience
těsto: 2 hrnky kukuřičného gofia, 1 hrnek třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 0,75 hrnku oleje
náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru, 1 sáček vanilkového cukru
Postup
Nejdříve připravíme náplň. Tvaroh, celá vejce, cukr a pudinkový prášek smícháme. Postupně vmícháváme mléko, výsledkem by měla být řídká hladká hmota.
Všechny suroviny na těsto smícháme a větší část nalijeme na plech.
Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň a na ni nepravidelně cik cak rozlijeme zbytek těsta, nemusí ho být souvislá vrstva.
Moučník pečeme při 180°C asi půl hodiny.
Krájíme až po úplném vychladnutí.
Přidáno: 18.12.2016