Tvarohový gofio koláč

Ingredience

těsto: 2 hrnky kukuřičného gofia, 1 hrnek třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 0,75 hrnku oleje

náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru, 1 sáček vanilkového cukru

Postup

Nejdříve připravíme náplň. Tvaroh, celá vejce, cukr a pudinkový prášek smícháme. Postupně vmícháváme mléko, výsledkem by měla být řídká hladká hmota.

Všechny suroviny na těsto smícháme a větší část nalijeme na plech.

Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň a na ni nepravidelně cik cak rozlijeme zbytek těsta, nemusí ho být souvislá vrstva.

Moučník pečeme při 180°C asi půl hodiny.

Krájíme až po úplném vychladnutí.

Přidáno: 18.12.2016