Jehněčí kolínka

Ingredience

4 jehněčí kolínka, 80 ml olivového olej, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka pepře (podle chuti), 1 lžíce másla, 3 červené cibule, 3 řapíky řapíkatého celeru, 250 ml červeného vína, 200 ml vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 2-3 větvičky tymiánu, plechovka krájených rajčat

Postup

Olej smícháme se solí, pepřem, paprikou a tymiánem. Touto směsí "namasírujeme" omytá a osušená kolínka a přes noc necháme uležet.

Na troše oleje kolínka opečeme ze všech stran a vyjmeme z kastrolu (pekáče).

Do výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou na osminky a na kousky pokrájené řapíky celeru. Orestujeme.

Pak přilijeme víno a prudce chvíli vaříme, aby se odpařil alkohol.

Přilijeme vývar, přidáme čerstvé bylinky, rajčata a pár minut necháme povařit.

Do tohoto základu vložíme opečená kolínka, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme doměkka, 2-2,5 hodiny.

Měkká kolínka vyjmeme z pekáče a šťávu přecedíme. Prudkým varem ji zredukujeme až zhoustne.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Jehněčí kolínka
Jehněčí kolínka
Jehněčí kolínka
Jehněčí kolínka
Jehněčí kolínka

Přidáno: 18.10.2014