Chlebozávin

Ingredience

těsto: 100 ml mléka, 300 ml vody, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 400 g hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného oregana, 3 lžičky lněného semínka, 15 g čerstvého droždí
náplň: 500 g brokolice, 240 g tuňáka ve vlastní šťávě, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř

Postup

Do nádoby pekárny nalijeme mléko a vodu, přidáme cukr a sůl, zasypeme moukou. Na ni rozdrobíme droždí a do rohu nádoby dáme kmín a oregano. Zapneme program Příprava těsta, semínka přidáme po zvukovém signálu. Zpočátku míchání těsto kontrolujeme, v případě potřeby dosypeme další mouku.
Brokolici pokrájíme na menší kousky a chvíli povaříme v páře (cca 5 minut). Vychladlou posekáme nadrobno. Z tuňáka slijeme tekutinu.
Až těsto přibližně zdvojnásobí svůj objem, pekárnu vypneme a těsto vyklopíme na vál a rozpůlíme. Každou půlku rozválíme na obdélník. Do střední části obdélníku rozložíme polovinu brokolice, posypeme polovinou tuňáka, osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Zabalíme a závin uložíme na plech spojem dolů. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
Oba záviny potřeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme do zezlátnutí povrchu, asi 20 minut.

Chlebozávin
Chlebozávin
Chlebozávin
Chlebozávin
Chlebozávin
Chlebozávin
Chlebozávin

Přidáno: 15.1.2009