Kynuté rohlíčky s tvarohem
Ingredience
těsto: 500 ml mléka, 2 špetky soli, 5 lžic krystalového cukru, 125 g rozpuštěné hery, 1 kg polohrubé mouky, 42 g čerstvého droždí,
nádivka: 500 g tvarohu, 2 žloutky, cukr dle chuti - smíchat
1 vejce na potření, moučkový cukr na posypání
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejných částí a zformujeme kulaté bochánky.
Každý bochánek rozválíme na tenký kruh a rozkrájíme na 8 výsečí.
Na každou výseč položíme trochu ochuceného tvarohu a od širší strany srolujeme. Konce rohlíčků můžeme ohnout a založit dolů pod rohlíček.
Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova (180-190°C, 15 minut).
Po upečení hustě pocukrujeme.
Pro ty, kteří se budou ptát, jestli v ingrediencích nechybí vejce: nechybí, opravdu do tohoto těsta nepatří.
Přidáno: 29.1.2011