Kynuté rohlíčky s tvarohem

Ingredience

těsto: 500 ml mléka, 2 špetky soli, 5 lžic krystalového cukru, 125 g rozpuštěné hery, 1 kg polohrubé mouky, 42 g čerstvého droždí,
nádivka: 500 g tvarohu, 2 žloutky, cukr dle chuti - smíchat
1 vejce na potření, moučkový cukr na posypání

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

Nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejných částí a zformujeme kulaté bochánky.

Každý bochánek rozválíme na tenký kruh a rozkrájíme na 8 výsečí.

Na každou výseč položíme trochu ochuceného tvarohu a od širší strany srolujeme. Konce rohlíčků můžeme ohnout a založit dolů pod rohlíček.

Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova (180-190°C, 15 minut).

Po upečení hustě pocukrujeme.

Pro ty, kteří se budou ptát, jestli v ingrediencích nechybí vejce: nechybí, opravdu do tohoto těsta nepatří.

Kynuté rohlíčky s tvarohem
Kynuté rohlíčky s tvarohem
Kynuté rohlíčky s tvarohem
Kynuté rohlíčky s tvarohem

Přidáno: 29.1.2011