Otrubové slané pečivo

Ingredience

těsto: 350 ml mléka, 150 ml oleje, 1 vrchovatá lžička soli, 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek pšeničných otrub, 42 g čerstvých kvasnic
náplň: 180 g hery, 2 žloutky, sůl, tvrdý sýr
dále: 1 vejce na potření, sezamová semínka (nebo jiná)

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Zatím připravíme náplň: heru utřeme se žloutky a větší špetkou soli. Po 30 minutách kynutí pekárnu vypneme a těsto vyklopíme na pomoučený vál. Rozdělíme je na šest stejných částí. Každou část rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme nastrouhaným sýrem a srolujeme. Syrovou roládu nakrájíme na kolečka silná 1 - 1 1/2 cm a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C 10 - 15 minut.

Otrubové slané pečivo
Otrubové slané pečivo
Otrubové slané pečivo
Otrubové slané pečivo
Otrubové slané pečivo
Otrubové slané pečivo

zdroj: www.peceni.info

Přidáno: 27.3.2008