Celerovo-mrkvové pyré

Ingredience

1 velká bulva celeru, 2 střední mrkve, 2 bobkové listy, čerstvě mletý pepř, drcená chilli paprička (nemusí být), sůl, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Postup

Celer i mrkev očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostky a dáme do hrnce.

Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, kdo chce, může přidat chilli papričku. Přilejeme asi 2 dl vody, přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí (asi 15 minut, záleží na velikosti kousků zeleniny).

Až je zelenina měkká, slijeme část vody do hrnku. K zelenině přidáme máslo a všechno rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme rozmixovat do hladka nebo nechat drobné kousky. Pokud je třeba kaši rozředit, použijeme slitý vývar.

Rozmixované pyré ochutnáme, podle potřeby dosolíme a dochutíme rozmačkaným česnekem.

Přidáno: 30.7.2018