Jáhly jako příloha

Ingredience

300 g jáhel, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 - 2 rajčata, sůl, pepř, vody dvojnásobný objem jáhel

Postup

Jáhly na sítku spaříme vařící vodou. Spaříme i rajčata, oloupeme je a pokrájíme na drobné kostičky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rajčata i se šťávou která z nich při krájení vytekla, osolíme, opepříme a vmícháme jáhly. Zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, musí se vsáknout všechna voda (zapomněla jsem se podívat na hodiny - tipuju 10 - 15 minut). Podáváme jako přílohu k rybám či masu.

Jáhly jako příloha
Jáhly jako příloha

Přidáno: 7.3.2008