Jáhly nazeleno

Ingredience

100 ml jáhel, 500 ml vody, sůl, 1 malý pórek, 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený), 2-3 lžičky pesta z medvědího česneku, olivový olej

Postup

Jáhly propereme na sítku. Nasypeme do vařící vody, osolíme a na mírném plameni pomalu vaříme 15 minut. Pak odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít.

Pórek nakrájíme nadrobno a v hlubší pánvi nebo kastrolu ho krátce orestujeme na rozpáleném oleji.

Pak k němu přisypeme hrášek, malinko podlejeme horkou vodou, osolíme a 5 minut podusíme. Během těchto pěti minut by se měla voda vyvařit.

Obsah pánve promícháme s pestem.

Přidáme uvařené jáhly, 2 lžíce oleje a všechno smícháme.

Podáváme jako přílohu k masu nebo sýru, případně můžeme konzumovat samotné se zeleninovým salátem.

Přidáno: 6.5.2018