Pohanka jako příloha

Ingredience

150 ml pohanky, 250 ml vývaru nebo vody, 1 cibule, kousek červené papriky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu (nebo jiné bylinky) sůl, 3 lžíce olivového oleje

Postup

Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku pokrájíme na malé kostičky.

Na oleji osmažíme za častého míchání cibuli dozlatova.

Přisypeme papriku a česnek a krátce spoleně osmažíme.

Pak přidáme tymián, propláchnutou a okapanou pohanku, promícháme a zalejeme vývarem nebo vodou. Osolíme.

Přivedeme k varu, povaříme 1-2 minuty a hned hrnec s pohankou zabalíme do deky. Necháme ji tam dojít 30-40 minut.

Přidáno: 9.7.2018