Krupicový pudink
Ingredience
1 l mléka, špetka soli, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, půl až tři čtvrtě hrnku krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic (rovných) dětské krupičky, 2 lžíce másla
Postup
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek.
Zbytek mléka nalijeme do hrnce. Osolíme, vlijeme mléko s pudinkem, nasypeme krupici, cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
Uvaříme středně hustou kaši, pořád mícháme. Nakonec do ní vložíme máslo a rozmícháme do rozpuštění.
Uvařenou kaši nalijeme do silikonových formiček vypláchnutých studenou vodou.
Po vychladnutí uložíme do ledničky a necháme pořádně ztuhnout.
Podáváme vychlazené, ozdobené ovocem, případně přelité ovocnou šťávou.
Přidáno: 2.8.2016