Nadýchaná Baileys pěna

Ingredience

2 lžičky želatiny v prášku + 2 lžíce studené vody, 0,25 hrnku vařící vody, 0,5 hrnku cukru (dala jsem méně), 2 lžíce holandského kakaa, 1,5 hrnku smetany ke šlehání (2 kelímky á 210 g), 0,5 hrnku vychlazeného Baileys, špetka dřeně z vanilkového lusku

1 hrnek - 250 ml

Postup

Práškovou želatinu rozmícháme se 2 lžícemi vody a necháme nabobtnat (asi 3 minuty). Pak zalijeme vařící vodou, dobře rozmícháme a necháme vychladnout.

V misce smícháme cukr, kakao, vanilkovou dřeň, zalijeme vychlazenou smetanou a šleháme.

Až trochu zhoustne, za stálého šlehání přilijeme likér (místo Baileys jsem použila Amaretto) a vychadlou želatinu. Společně došleháme.

Pěnu rozdělíme do skleniček a dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.

zdroj: carujeme.cz

Přidáno: 1.1.2016