Rýžový pudink

Ingredience

1. vrstva: 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 2-3 lžíce krystalového cukru
2. vrstva: 700 ml mléka, 150 ml vody, špetka soli, 100 g kulatozrnné rýže, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 3-5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce másla

Postup

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na sáčku a nalijeme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy.

V 200 ml mléka rozmícháme čokoládový pudinkový prášek a 3 lžíce cukru.

Do hrnce nalijeme zbylých 500 ml mléka, vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařícího nasypeme propláchnutou okapanou rýži a uvaříme na kaši (trvá to 20-30 minut, záleží na druhu rýže). Pokud je kaše už moc hustá a rýže ještě není dost měkká, přidáme mléko a vaříme do změknutí.

Do rýžové kaše vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a za stálého mícháme ještě pár minut povaříme.

Vmícháme máslo a podle chuti dosladíme.

Rýžovo-pudinkovou kaši nalijeme do formy na vanilkový pudink a po vychladnutí dáme pořádně ztuhnout do ledničky.

Ztuhlé vyklopíme a krájíme na řezy. Kdo chce, může přizdobit šlehačkou.

Rýžový pudink
Rýžový pudink
Rýžový pudink
Rýžový pudink
Rýžový pudink

Přidáno: 28.1.2013