Kapustové karbenátky

Ingredience

1 hlávka kapusty, 200 g mletého masa, 2 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, tymián, bazalka, trochu strouhanky, olej na smažení

Postup

Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Zcedíme a necháme vychladnout. V misce smícháme maso s vejci a na drobno pokrájenou cibulí, osolíme, přidáme všechno koření a prolisovaný česnek. Kapustu nakrájíme na nudličky a vmícháme do směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama tvoříme karbenátky, vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem a hořčicí. V každém případě přijídáme zeleninový salát.

Kapustové karbenátky

Přidáno: 12.7.2007