Tvaroh z kefíru

Ingredience

2 litry domácího kefíru

Postup

Kefír nalijeme do hrnce, postavíme na plotnu a zahřejeme na 55-60°C. Odstavíme a necháme vychladnout.

Cedník vyložíme čistým vyžehleným plátnem, položíme na misku a

vylijeme do něho kefír. Do misky steče syrovátka, kterou můžeme ihned odlít jinam. Cedník na misku vrátíme a necháme pomalu odkapávat zbytek syrovátky po dobu několika hodin, záleží na množství a hustotě kefíru a především na tom, jaký chceme tvaroh mít (průběžně kontrolujeme).

Syrovátku můžeme vypít nebo jinak zužitkovat, například použít při zadělávání těsta, do polévky atd.

Hotový tvaroh přemístíme do uzavíratelné krabičky a skladujeme v ledničce.

Tvaroh z kefíru
Tvaroh z kefíru
Tvaroh z kefíru
Tvaroh z kefíru
Tvaroh z kefíru

Přidáno: 9.7.2015