Bramborové česnekové knedlíky

Ingredience

600 g brambor uvařených ve slupce, 125 g pšeničné krupice, špetka soli, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíce sušené majoránky, 1 velké vejce, 80 g špeku

Postup

Špek nakrájíme na kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dokřupava. Obsah pánve nalejeme do cedníku a necháme okapat.

Vychladlé oloupané brambory nahrubo nastrouháme. Posypeme je krupicí a osolíme. Přidáme majoránku, rozmačkaný česnek, celé vejce a kostičky slaniny.

Všechno promícháme a rukou vypracujeme těsto. Rozdělíme je na tři části a z každé vytvarujeme na pomoučené ploše váleček.

Knedlíky vaříme v páře 15 minut.

Po uvaření necháme 5 minut odpočinout a pak nakrájíme na silnější plátky.

Podáváme jako přílohu k zelí nebo špenátu a pečenému masu.

Přidáno: 11.11.2018