Bylinkové knedlíky

Ingredience

250 ml vody, 1 celé vejce, větší špetka soli, 550-600 g polohrubé mouky, 1 včerejší rohlík, po lžičce sušené petrželky, pažitky, bazalky a oregana (nebo jiné oblíbené bylinky), 1 lžička sušeného droždí

Postup

V míse smícháme sypké ingredience kromě rohlíku, přidáme tekuté a vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto, mouku přidáváme podle potřeby. Do hotového vmícháme na drobné kostičky pokrájený rohlík. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto můžeme nechat vypracovat domácí pekárnu. Pak z těsta vytvarujeme dva nebo tři knedlíky a ještě necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Uvaříme v páře, cca 20 minut (můžeme zkusit špejlí).

Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky

Přidáno: 23.1.2010