Knedlík ve formě

Ingredience

3 vejce, 250 ml mléka, 2 lžíce másla, větší špetka soli, 300 g hrubé mouky, 2 včerejší rohlíky, 1 lžička prášku do pečiva, hrst posekané zelené petrželky

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a promícháme. V mléce rozmícháme žloutky, z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. K rohlíkům s moukou přisypeme petrželku, přilijeme mléko se žloutky a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Formu vložíme do velkého kastrolu nebo pekáče s trochou vařící vody, přikryjeme pokličkou a vaříme 30 minut. Uvařený knedlík vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Knedlík ve formě
Knedlík ve formě
Knedlík ve formě
Knedlík ve formě

Přidáno: 27.9.2009