Chlebová bábovka

Ingredience

těsto: 300 ml podmáslí, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 200 g pšeničné mouky celozrnné grahamové, 300 g pšeničné mouky chlebové, 42 g čerstvého droždí, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce slunečnicových semínek
náplň: 50 g anglické slaniny, 1 lžíce hořčice, 1 pórek, 100 g nivy

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.
Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Lehce ho mázneme hořčicí, rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájeným pórkem a rozdrobeným sýrem. Z kratší strany svineme do rolády a přeneseme do vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, 50 minut).

Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka
Chlebová bábovka

Přidáno: 13.8.2009