Chlebové bochánky

Ingredience

těsto: 350 ml vody, 1 lžička soli, 1 lžička octa, 1 lžíce olivového oleje, 300 g celozrnné špaldové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 1 lžička chlebového koření, 2 lžičky sušeného droždí, 60 g slunečnicových semínek
náplň: 500 g kysaného zelí, 150 g uzeného masa
dále: slunečnicová semínka, 1 vejce na potření

Postup

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme udělat a vykynout těsto. Zelí scedíme a vymačkáme. Kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout vodou. Pak je rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Lehce je osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí i maso rozdělíme na osm stejných hromádek. Nakynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílků. Z každého vytvarujeme bochánek, zploštíme, dáme na něj osminu zelí, osminu masa a zabalíme jako buchtu. Položíme na plech spojem dolů. Bochánky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Pak je znovu potřeme a posypeme semínky. Pečeme při 190°C 20 minut dozlatova.

Chlebové bochánky
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky

Přidáno: 30.9.2008