Koláč s vinnou klobásou

Ingredience

1 kg vinné klobásy, 450 g mraženého špenátu, olej, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, trochu mléka, 100 g taveného sýra, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2-3 stroužky česneku, 1 vejce, grilovací koření
těsto: 250 g hladké mouky, 140 g hery, 6 lžic studené vody

Postup

Z mouky, hery a vody vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
Na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Přidáme částečně rozmražený špenát, trochu mléka a za stálého míchání chvíli povaříme. Přidáme rozdrobený sýr a necháme ho ve špenátu roztavit, přídavkem mléka upravíme hustotu. Uvařený špenát ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a rozmačkaným česnekem. Necháme vychladnout.
Těsto rozpůlíme. Každou část rozválíme dokulata a přeneseme do vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formy.
Do vychladlého špenátu vmícháme celé vejce. Na každý koláč rozetřeme polovinu špenátu a položíme polovinu klobásy.
Posypeme grilovacím kořením a klobásu na několika místech propícháme jehlou nebo špičatou špejlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dorůžova, cca 30 minut.

Koláč s vinnou klobásou
Koláč s vinnou klobásou
Koláč s vinnou klobásou
Koláč s vinnou klobásou

Přidáno: 30.12.2009