Slaný francouzský koláč

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 žloutek, 100 ml vody, 8 lžic olivového oleje
na obložení: 200 g zakysané smetany, 150 g anglické slaniny, 2 naťové cibulky, 250 g cherry rajčátek, čerstvá bazalka, sůl, mletý pepř

Postup

Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do igelitu a uložíme na půl hodiny do ledničky. Těsto rozpůlíme, z každé půlky bude jeden koláč. Na plech položíme papír na pečení a potřeme ho olivovým olejem. Doprostřed položíme těsto a rukama roztlačíme na tenkou placku. Potřeme polovinou smetany, posypeme anglickou pokrájenou na větší kousky, posekanou cibulkou, půlkami rajčátek a roztrhanými lístky bazalky. Celý koláč posolíme a opepříme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 minut.

Slaný francouzský koláč
Slaný francouzský koláč
Slaný francouzský koláč
Slaný francouzský koláč
Slaný francouzský koláč
Slaný francouzský koláč

Přidáno: 25.1.2010