Tvarůžková buchta
Ingredience
těsto: 450 g polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 500 g bílého jogurtu, 2 vejce, špetka soli
náplň: 250 g tvarůžků, 200 g uzeniny (klobása, kabanos, ...), 200 ml zakysané smetany, 4 vejce, sůl, mletý pepř, drcený kmín, oregano
Postup
Suroviny na těsto promícháme v míse a vyklopíme na vyšší plech vyložený papírem na pečení. Rukama potřenýma olejem je roztáhneme po celém plechu.
Tvarůžky a uzeninu pokrájíme na drobné kousky a nasypeme na těsto. Podle chuti poprášíme kmínem a oreganem.
Smetanu a celá vejce vidličkou rozšleháme, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na buchtu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, cca 30 minut.
Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je sterilovaná zelenina.
Přidáno: 9.1.2012