Korpus z celých vajec

Ingredience

4 vejce, 120 ml oleje, 120 ml vlažné vody, 160 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 0,75 prášku do pečiva

Postup

Celá vejce ušleháme do světlé nadýchané pěny. Pak za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem olej, potom vodu. Prošleháme, přisypeme cukr a zase důkladně vyšleháme. Nakonec po částech zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme pomalu 50-60 minut.
Částečně vychladlý korpus na bocích opatrně "odřízneme" od formy a vyklopíme.

Korpus z celých vajec
Korpus z celých vajec
Korpus z celých vajec

zdroj: forum.dortomanie.cz/index.php

Přidáno: 27.7.2009