Ananasový dort s kokosem

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
krém: 500 g mascarpone, 600 ml smetany ke šlehání, 5 lžic mučkového cukru, 220 g ananasové kariny (ochucený ztužovač) + 110 ml vody
dále: plechovka ananasového kompotu, rum, kokos, červené alginátové želé

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Karinu nasypeme do misky, zalijeme vodou a ruční metličkou rozmícháme dohladka. Necháme 15 minut stát.

Do mísy vyklopíme mascarpone, přidáme cukr (podle chuti) a zalijeme smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém.

Přidáme nabobnaný ztužovač a společně došleháme.

Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na drobné kousky.

Korpus dvakrát prokrojíme.

Dolní část pokropíme rumem, rozetřeme menší polovinu krému a posypeme ananasem.

Přikryjeme prostřední částí korpusu, přitlačíme, postup zopakujeme a přikryjeme poslední částí.

Celý dort potřeme zvenku zbytkem krému a obalíme kokosem.

Povrch ozdobíme kousky ananasu a kuličkami želé.

Ananasový dort s kokosem
Ananasový dort s kokosem
Ananasový dort s kokosem
Ananasový dort s kokosem

Přidáno: 28.9.2014