Dort harlekýn

Ingredience

korpus: 3 vejce, 4 lžíce vody, 70 g hrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 140 g krystalového cukru, 30 g kakaa

krém: 30 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, 160 g másla, 100 g cukru, 40 g kakaa

na ozdobení: 2 kelímky smetany ke šlehání (á 200 g), 2 lžíce kakaa, ztužovač

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky a pak vodu. Vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

Těsto urovnáme do formy (dno vyložíme papírem na pečení) a upečeme (180°C, asi 20 minut, zkusíme špejlí).

V rendlíku rozpusíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Pak vešleháme kakao a po lžících vlažný bešamel.

Kolem vychladlého korpusu postavíme ráfek a na korpus urovnáme všechen krém. Dáme ztuhnout do ledničky, pak ráfek opatrně odstraníme.

Smetanu na ozdobu ušleháme, jednu čistou, do druhé před šleháním nasypeme kakao. Libovolně zdobíme pomocí cukrářských sáčků.

Přidáno: 15.2.2016