Krémový bez mléčné bílkoviny

Ingredience

korpus: 7 vajec, 280 g krystalového cukru, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky

krém: 500 g rostlinného roztíratelného tuku (Penny), 250 g moučkového cukru, 800 ml rýžového mléka (Zajíc), 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku

dále: rum, jahodová marmeláda, libovolné ovoce, kokos

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku.

Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm) s dnem vyloženým papírem na pečení. Pečeme při 200°C asi 40 minut, zkoušíme špejlí.

Upečený korpus necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Z rýžového mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.

Změklý tuk ušleháme s cukrem do nadýchané pěny. Do ní postupně po lžících zašleháme vlažný pudink.

Korpus rozkrojíme na tři pláty. Pokapeme je rumem, potřeme marmeládou a naplníme krémem.

Krémem potřeme celý dort i zvenku. Boky obsypeme kokosem a povrch ozdobíme zbylým krémem a ovocem.

Přidáno: 21.9.2019