Šlehačkovo-čokoládový

Ingredience

korpus: 6 vajec, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g mletých ořechů, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, půl lžičky mleté skořice
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 3 sáčky Smetafixu (ztužovač šlehačky), 1 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hořké čokolády
na ozdobu: lískové oříšky, kakao

Postup

Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a skořici, vmícháme do ořechů a zlehka všechno zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Při 180°C pečeme cca 30 minut (zkoušíme špejlí). Smetanu s oběma cukry a ztužovači vyšleháme dotuha. Asi polovinu ušlehané smetany odebereme a vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Na dolní polovinu rozetřeme šlehačku s čokoládou, asi tři lžíce si necháme. Přiklopíme horní polovinu korpusu, zlehka přimáčkneme a boky dortu potřeme zbytkem čokoládové šlehačky. Na horní stranu dortu rozetřeme bílou šlehačku, opět si trochu necháme bokem. Poprášíme kakaovým práškem, z odložené šlehačky naděláme kopečky a dozdobíme lískovými oříšky, případně čokoládovými ozdobami.

Šlehačkovo-čokoládový
Šlehačkovo-čokoládový
Šlehačkovo-čokoládový
Šlehačkovo-čokoládový
Šlehačkovo-čokoládový
Šlehačkovo-čokoládový

Přidáno: 16.11.2008