Šlehačkový dortík

Ingredience

těsto: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 90 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku, 3 lžíce oleje
krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce čokoládového kapučína (prášek)
na ozdobu: 150 ml mléka, 1 šlehačka v prášku, kakaový prášek
dále: rum, meruňkovo-jablečná marmeláda

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalijeme do dortové formy (průměr 18 cm) a pečeme asi 30 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Dolní půlku pokapeme rumem a potřeme tenkou vrstvou marmelády. Smetanu s cukrem a ztužovačem ušleháme. Přisypeme kapučíno a ještě chvíli šleháme. Větší část krému natřeme na korpus potřený marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Zbytkem krému potřeme celý dortík zvenku. Horní plochu posypeme přes sítko kakaem. Šlehačku v prášku připravíme podle návodu na obalu a dortík jí ozdobíme.

Šlehačkový dortík

Přidáno: 3.11.2007