Šlehačkový s ovocem

Ingredience

korpus: 12 vajec, 480 g cukru krupice, 12 lžic oleje, 480 g hladké mouky

náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g banánového zeesanu + 185 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru

na ozdobení: 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, kokos, libovolné ovoce

dále: meruňková marmeláda, rum

Postup

Korpus upečeme ve formě 30x30 cm a necháme vychladnout.

Smetanu na náplň ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, po částech přidáme smetanu a společně došleháme dotuha.

Korpus dvakrát prokrojíme. Pláty prokapeme rumem, potřeme marmeládou a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Smetanu na ozdobu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha.

Dort celý potřeme šlehačkou a boky obsypeme kokosem.

Povrch ozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem.

Přidáno: 28.9.2019