Pařížský krém

Ingredience

250 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 150 g krystalového cukru, 4 lžíce kvalitního kakaa, 200 g čokolády na vaření

Postup

Smícháme cukr s kakaovým práškem.

Smetanu (použila jsem 31%) nalijeme do hrnce a zahříváme. Trochu teplé smetany přilijeme k cukru s kakaem, rozmícháme na kašičku a vlijeme do zbytku smetany v hrnci.

Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme asi minutu povařit.

Odstavíme a do horké smetany nasypeme na dílky rozlámanou čokoládu a na kousky pokrájené máslo. Mícháme, dokud nevznikne hladká hmota.

Necháme stát a občas promícháme, dokud směs nevychladne. Pak ji uložíme do ledničky minimálně na 12 hodin.

Vychlazenou směs vyšleháme elektrickým šlehačem na hladký krém (je to za chviličku, výsledný krém je o něco světlejší než neušlehaná vychlazená směs).

Toto množství je akorát na promazání (dvakrát), potření zvenku a nazdobení dortu o průměru 23-25 cm.

Přidáno: 19.2.2016