Cuketový kuskus

Ingredience

250 ml celozrnného kuskusu, 500 ml vývaru, olivový olej, 1 střední cuketa (cca 500 g, použila jsem žlutou), 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 40 g jemně strouhaného parmazánu, 2-3 lžíce ústřicové omáčky

Postup

Kuskus v širším kastrolu dobře promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. Pak ho zalejme vařícím vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát (neodkrýváme).

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, cuketu nastrouháme nahrubo (pokud má pěknou slupku, nemusíme cuketu loupat).

V pánvi na troše oleje osmažíme cibuli. Jakmile začne zlátnout, osolíme ji a přidáme k ní cuketu. Za občasného promíchání ji smažíme do změknutí, stačí 5-6 minut. Pokud cuketa pustí vodu, necháme ji vyvařit.

Hotový kuskus smícháme s cuketou, hráškem, sýrem a ústřicovou omáčkou. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Přidáno: 18.8.2019