Povidlové buchty bez lepku

Ingredience

250 ml mléka, 5 lžic krystalového cukru, 20 g čerstvého droždí, 400 g bezlepkové směsi Universal na sladké a slané pečení + trochu na podsypání, 2 lžičky syrovátkového proteinu (prášek), špetka soli, 1 vejce, 100 ml oleje + další na mazání plechu a buchet, povidla

Postup

Do mísy nalejeme mírně teplé mléko, nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

Ke kvásku přisypeme mouku smíchanou se solí a proteinem, přidáme celé vejce, olej a robotem zpracujeme hladké měkké těsto. Podle potřeby můžeme trochu mouky přidat. Mísu s hotovým těstem přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (30-45 minut).

Z těsta ukrajujeme lžící kousky na pomoučený vál. Rukou každý kousek zploštíme, položíme lžičku povidel a zabalíme.

Buchty klademe na olejem vytřený plech, každou ze všech stran olejem potřeme.

Na plechu necháme buchty pod utěrkou znovu asi 15 minut dokynout.

Pečeme při 180°C 20-25 minut.

Přidáno: 7.5.2017