Koblihy z trouby

Ingredience

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g)
náplň: marmeláda nebo povidla
na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks

Koblihy z trouby
Koblihy z trouby
Koblihy z trouby
Koblihy z trouby

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 16.4.2009