Kynuté muffinové růže
Ingredience
220 ml mléka, 1 vejce, větší špetka soli, 4 lžíce krystalového cukru, 2 vrchovaté lžíce sádla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí
libovolná náplň (tvarohová, maková, povidlová, nutella, rozvařená jablka, ...), 2 lžíce másla, 1 lžíce rumu
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, klasicky v míse nebo v domácí pekárně. Necháme nakynout.
Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Z každého vytvarujeme kulatý bochánek a rozválíme na placku.
Placku ze čtyř stran krátce nařízneme. Doprostřed položíme lžíci náplně a všechny čtyři části vzniklé naříznutím obtočíme kolem náplně (viz foto).
Takto vzniké růžičky uložíme do sádlem vymazaných důlků na muffiny, necháme ještě 15-20 minut dokynout a upečeme dozlatova (180°C, cca 15-20 minut).
Přidáno: 18.11.2011