Libuščiny vdolečky

Ingredience

420 g hladké mouky, 140 g másla (může být hera), 140 g hery, 100 g droždí, 2 žloutky do těsta, 15 lžic mléka, 2 lžíce cukru, špetku soli

Postup

Kvásek: do vlažného mléka dáme 1/2 kávové lžičky cukru a droždí necháme vyběhnout. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, máslo, heru, žloutky a připravený kvásek. V míse vypracujeme těsto (nenecháváme kynout!), dáme na vál a propracujeme rukama. Pokud se lepí, přidáme mouku. Vyválíme na plát asi 0,5 cm silný. Nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou náplní, můžeme dát povidla a drobenku (tuk, mouka, ml.cukr). Vdolečky klademe na vymazaný plech, necháváme ve tvaru kuličky - netvarovat. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Místo klasických koláčků můžeme dělat i šátečky (viz druhá fotka).

Libuščiny vdolečky
Libuščiny vdolečky

zdroj: www.peceni.info

Přidáno: 24.2.2007