Pudingoš

Ingredience

těsto: 900 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 kostka kvasnic (42 g), 400 ml mléka, 5 lžic oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce
náplň: 500 ml mléka, 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku, 4 lžíce kakaového prášku, 250 g krystalového cukru, 250 g másla
olej na potření

Postup

Z trochy teplého mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak ho nalijeme do mísy k mouce, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zašleháme změklé máslo a kakaový prášek.
Nakynuté těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý rozválíme na obdélník, potřeme šestinou náplně (asi 3 lžíce) a smotáme jako roládu. Všechny spoje (na koncích i podélně) důkladně zmáčkneme.
Vždycky dvě "rolády" spleteme do copu a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, cca 20 minut) dozlatova.

Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš
Pudingoš

zdroj: www.mimibazar.sk

Přidáno: 10.7.2009