Sladké housky

Ingredience

400 g polohrubé mouky, špetka soli, 0,5 lžičky strouhané pomerančové kůry, 0,5 lžičky skořice, 40 g cukru, 200 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 80 g másla
na potření: 1 žloutek, 1 lžíce mléka

Postup

Mouku smícháme se solí, skořicí, pomerančovou kůrou a vyhloubíme důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Až kvasnice vzejdou, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 12 kousků a vytvarujeme bochánky.

Na plechu s papírem na pečení je necháme půl hodiny nakynout. Pak je potřeme žloutkem rozmíchaným se lžící mléka, vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme dozlatova (cca 15 minut).

Sladké housky
Sladké housky
Sladké housky
Sladké housky
Sladké housky
Sladké housky
Sladké housky

podle www.toprecepty.cz

Přidáno: 4.1.2015