Tvarohový závin

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce cukru, 1 vejce, 130 g oleje, 200 ml mléka, 40 g čerstvého droždí
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru, 1-2 sáčky vanilkového cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce vanilkového pudinkového prášku (podle toho jak je řídký tvaroh)
1 malé vejce na potření

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, klasicky (kvásek z mléka, cukru a droždí přidat k ostatnímu) nebo v pekárně. Necháme nakynout.

Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, je-li příliš hustý můžeme zředit troškou smetany nebo mléka. Nakonec vmícháme pudinkový prášek.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník, potřeme polovinou náplně a svineme.

Necháme na plechu ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme dozlatova asi 30 minut.

Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin

Přidáno: 23.8.2013