Cizrna s rajčaty a panýrem

Ingredience

500 g cizrny, 1 plechovka krájených rajčat, 100 g rajského protlaku, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky koření garam masala, 2 lžičky mletého chilli, 2 chilli papričky, sůl, zeleninový vývar, 3 lžíce oleje
200 g sýru panýr, 2 lžíce oleje, špetka soli, čerstvý koriandr

Postup

Cizrnu propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme přes noc nabobtnat.

Druhý den cizrnu uvaříme doměkka.

Na oleji zpěníme posekanou cibuli. Až trochu změkne, přidáme na plátky pokrájené stroužky česneku. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme scezenou cizrnu, rajčata, protlak, papričky, koření a osolíme.

Promícháme, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme 20-25 minut. Hustotu pokrmu korigujeme množstvím vývaru.

Sýr nakrájíme na kostky. Na pánvi zahřejeme olej, osolíme, přisypeme sýr a za stálého míchání opečeme dozlatova a vyjmeme na ubrousek.

Cizrnovou omáčku na talíři posypeme opečenými kostkami sýra a lístky koriandru.

Podáváme s indickými plackami.

Cizrna s rajčaty a panýrem
Cizrna s rajčaty a panýrem
Cizrna s rajčaty a panýrem

Přidáno: 31.10.2015