Dýňové jáhly

Ingredience

1 menší máslová dýně, 100 ml jáhel, 220 ml vody, sůl, sušená celerová nať (nebo jiná sušená bylinka), olivový olej, 1 větší červená cibule, 1 lžička oregana

Postup

Dáme vařit osolenou vodu se sušeným celerem.

Jáhly v sítku propláchneme, nasypeme je do vařící vody a pod pokličkou na nízkém plameni vaříme 15 minut. Pak vypneme a na plotýnce necháme dojít.

V kastrolu zahřejeme olej a krátce na něm orestujeme nadrobno posekanou cibuli.

Pak přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme ji, přidáme oregano a podlejeme troškou vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí, tak, aby se voda během dušení vyvařila.

Měkkou dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory, když zůstanou drobné kousky, nevadí.

K dýni přidáme uvařené jáhly a promícháme.

Podávat můžeme samotné jako lehkou večeři s čerstvou zeleninou, nebo jako přílohu k pečené rybě.

Přidáno: 12.5.2018